< <
< <

Top-secret si mistere dezvaluite
Informatia edificata sub egida misterului si a necunoscutului

Triunghiul Vietii
     media: 5.00 din 5 voturi

  1)  Oricine care pur si simplu "se apleaca si se acopera" cand cladirile se prabusesc, este zdrobit si ucis. De fiecare  data, fara exceptie. Oamenii care se pun sub obiecte, ca birouri sau 

 masini, sunt intotdeauna zdrobiti.


 2)   Cainii, pisicile si copii mici sunt uneori in mod natural ghemuiti in pozitia fetala. Si tu ar trebui sa faci la fel in caz de cutremur. Este un instinct de supravietuire natural. Poti  supravietui intr-un mic gol. Du-te langa un obiect, langa o canapea,  langa un obiect mare si voluminos, care se va comprima intr-o oarecare  masura, dar care va lasa un gol langa el.


 3)Cladirile din lemn sunt cele mai sigure cladiri in timpul unui cutremur. Motivul este simplu: lemnul este flexibil si 
 se misca cu fort cutremurului. Daca acea cladire din lemn se  prabuseste, sunt create mari goluri de supravietuire.

De asemenea,  cladirile din lemn au mai putina greutate concentrata care se poate 
 prabusi. Cladirile din caramizi se vor sparge in caramizi individuale. Caramizile vor cauza multe rani, dar mai putine trupuri zdrobite decat lespezile din beton.


 4)Daca esti in pat, pe timp de noapte si apare un cutremur, pur si simplu rostogoleste-te jos din pat. Un vid de 
 siguranta va exista in jurul patului. Hotelurile pot obtine o rata mai  mare de supravietuire in cutremure, daca pun un semn pe spatele usii  fiecarei camere, spunandu-le ocupantilor sa se intinda pe podea, langa  baza patului, in timpul unui cutremur.


 5)Daca apare un cutremur in timp ce te uiti la televizor si nu poti scapa usor iesind pe geam sau pe usa, atunci intinde-te jos si ghemuieste-te in pozitie fetala , langa canapea sau  un obiect mare.


 6) Toti care se pun sub usa de la o intrare cand cladirea se darama sunt omorati. Daca stai sub o usa de la o intrare  si tocul usii cade inainte sau inapoi, vei fi zdrobit de tavanul de deasupra. Daca tocul cade in parti, vei fi taiat in doua de intrarea usii. In  oricare din cazuri vei fi omorat.


 7)Niciodata sa nu mergi la scari. Scarile au un moment de frecventa diferit (se leagana separat de partea principala a 
 cladirii). Scarile si restul cladirii se lovesc reciproc incontinuu,  pana cand are loc prabusirea scarilor. Oamenii care se duc pe scari  inainte sa se prabuseasca, sunt ciopartiti de treptele scarii. Sunt mutilati oribil.  Chiar daca imobilul nu se prabuseste, nu mergeti pe scari. Scarile  sunt cea mai de asteptat parte a cladirii de a fi avariate. Chiar daca  scarile nu sunt prabusite de cutremur, s-ar putea prabusi mai tarziu,  cand ar  putea fi aglomerate cu oameni. Ar trebui intotdeauna sa fie  verificate chiar daca restul cladirii nu este avariat.


 8) Mergeti langa zidul exterior al cladirilor sau in afara lor daca este posibil - este mult mai bine sa fii langa exteriorul unei cladiri decat in interior. Cu cat esti mai in interior  fata de perimetrul exterior al cladirii, cu atat este mai mare 
 probabilitatea ca drumul tau de scapare sa fie blocat.


 9) Oamenii din interiorul vehiculelor sunt zdrobiti cand soseaua de deasupra cade intr-un cutremur si le zdrobeste 
 vehiculele, ceea ce s-a intamplat cu lespezile dintre puntile de  trecere al Autostrazii Nimitz. Victimele cutremurului din San 
 Francisco au stat in interiorul vehiculelor. Au fost tot omorati. Ar  fi putut cu usurinta sa supravietuiasca iesind afara si  intinzandu-se  langa vehiculele lor. Toate masinile zdrobite au avut  goluri de aproximativ 1,5 m langa ele, cu exceptia masinilor care au avut coloane cazute direct peste ele.


 10) Am descoperit, in timp ce ma taram inauntrul unei institutii ziaristice si al altor institutii cu multa hartie, ca  hartia nu se taseaza. Se gasesc goluri mari in jurul teancurilor de hartie.

multumiri Doug CoppClasificat: , , ,Comentarii

Anumite sfaturi sunt pertinente, dar altele sunt mai mult decat riscante. Sa analizam aici ce spune persoana in cauza:

1) Oricine care pur si simplu “se apleaca si se acopera” cand cladirile se prabusesc, este zdrobit si ucis. De fiecare data, fara exceptie. Oamenii care se pun sub obiecte, ca birouri sau masini, sunt intotdeauna zdrobiti.

Acest lucru nu este in totalitate real. Masinile, prin suspensiile lor, sunt facute sa reziste la cateva tone. Nu intotdeauna oamenii sunt zdrobiti in caz de colaps daca intra sub obiecte rezistente. A intra sub o masa sau birou rezistent este o actiune foarte potrivita in cazul unui colaps partial al cladirii. Probabilitatea de prabusire completa a unei cladiri este aproape de zero, dar o bucata mai mare de tencuiala sau un tavan fals daca iti pica in cap te poate omora. Exagerarea de mai sus(toti care intra sub obiecte mor) mi se pare puerila si foarte putin probabil ca un om de stiinta sa faca o astfel de declaratie.

2) Cainii, pisicile si copii mici sunt uneori in mod natural ghemuiti in pozitia fetala. Si tu ar trebui sa faci la fel in caz de cutremur. Este un instinct de supravietuire natural. Poti supravietui intr-un mic gol. Du-te langa un obiect, langa o canapea, langa un obiect mare si voluminos, care se va comprima intr-o oarecare masura, dar care va lasa un gol langa el.

Ce te faci insa daca plafonul se prabuseste rupandu-se in bucati? Cum ai siguranta ca o bucata nu va cadea pe tine fara sa se propteasca in obiectul langa care te-ai asezat? Daca obiectul respectiv se va rasturna peste tine? Este foarte periculos sa te asezi langa un obiect mare si voluminos. In caz de cutremur un sifonier, un frigider se pot deplasa sau rasturna. E mai posibil sa mori lovit de frigider sau sifonier decat din cauza prabusirii cladirii. Prabusirea poate avea loc in cazul unui cutremur extraordinar de puternic, peste 8 grade Richter pe cand un sifonier sau un frigider se pot rasturna si la 6 grade Richter la etajele superioare.

4) Daca esti in pat, pe timp de noapte si apare un cutremur, pur si simplu rostogoleste-te jos din pat. Un vid de siguranta va exista in jurul patului.

Posibilitatea ca plafonul sa se prabuseasca este extrem de mica. Totusi puteti sa va rostogoliti langa pat (nu comporta riscuri la cutremure mai mici de 8 grade) si mi-as permite sa adaug: trageti paturile si pernele peste dvs.

5) Daca apare un cutremur in timp ce te uiti la televizor si nu poti scapa usor iesind pe geam sau pe usa, atunci intinde-te jos si ghemuieste-te in pozitie fetala, langa canapea sau un obiect mare.

Daca apare un cutremur si sari pe fereastra este foarte posibil sa iti rupi mainile, picioarele sau coloana chiar daca sari de la parter. Riscul sa se prabuseasca cladirea este extrem de mic in comparatie cu cel de a-ti rupe ceva atunci cand sari pe fereastra. Acum 2 zile in Turcia a avut loc un cutremur de 5,8 grade Richter. Au fost 27 de raniti, toti din cauza ca au sarit pe fereastra. A iesi prin fereastra este recomandat daca te afli la parterul unei cladiri intr-un restaurant sau magazin care are vitrine mari cu geam cat tot peretele si daca vezi ca ncep sa se sparga geamurile. Atunci poti sa iesi printr-o vitrina unde nu mai este geam.

6) Toti care se pun sub usa de la o intrare cand cladirea se darama sunt omorati. Daca stai sub o usa de la o intrare si tocul usii cade inainte sau inapoi, vei fi zdrobit de tavanul de deasupra.

Din nou presupuneri nefondate. Termenul “toti” mi se pare hilar. Nu cred ca mi-ar fi greu sa gasesc o persoana care in 1977 s-a salvat stand in tocul usii intr-o cladire veche.

8. Mergeti langa zidul exterior al cladirilor sau in afara lor daca este posibil - este mult mai bine sa fii langa exteriorul unei cladiri decat in interior. Cu cat esti mai in interior fata de perimetrul exterior al cladirii, cu atat este mai mare probabilitatea ca drumul tau de scapare sa fie blocat.

As reformula: daca vreti sa va cada in cap bucati de tencuiala, ornamente de ciment de la cladirile vechi, bucati de caramida, ghivece de flori, oale de mancare puse la racit pe ferestre, materiale de constructii uitate pe terasele blocurilor, obiecte din balcoane, va invit sa stati langa zidul exterior al unei cladiri. Cine a scris in special paragraful asta e un om cu mintzile complet defecte.

9) Oamenii din interiorul vehiculelor sunt zdrobiti cand soseaua de deasupra cade intr-un cutremur si le zdrobeste vehiculele, ceea ce s-a intamplat cu lespezile dintre puntile de trecere ale Autostrazii Nimitz. Victimele cutremurului din San Francisco au stat in interiorul vehiculelor. Au fost toti omorati. Ar fi putut cu usurinta sa supravietuiasca iesind afara si intinzandu-se langa vehiculele lor. Toate masinile zdrobite au avut goluri de aproximativ 1,5 m langa ele, cu exceptia masinilor care au avut coloane cazute direct peste ele.

Chiar toti care au stat in masini au murit? Zau? Nu cred. Este recomandat sa stati in masina fiindca: daca iesiti din masina in timpul cutremurului si alt sofer care conduce pierde controlul si intra cu masina in dvs, muriti mai rapid decat daca ati fi in masina; daca sunt cabluri de curent care pica pe masina si sunteti inauntru, nu va curenteaza fiindca masina este izolata, daca ati fi afara v-ati electrocuta; o masina este facuta sa reziste la impact si la rasturnari: va rezista foarte bine daca pe ea pica pomi, caramizi, semafoare sau semne de circulatie, dar daca acestea ar pica direct pe dvs v-ar putea rani. La noi nu sunt sosele suspendate atat de multe, si chiar daca ar fi asa si v-ati aseza langa masina, cum garantati ca in timpul cutremurului masina nu este impinsa spre dvs daca pe ea pica ceva, si nu va va strivi?

10) Am descoperit, in timp ce ma taram inauntrul unei institutii ziaristice si al altor institutii cu multa hartie, ca hartia nu se taseaza. Se gasesc goluri mari in jurul teancurilor de hartie.

Din pacate informatia asta este inutila. Ce putem sa facem? sa ne umplem casele de topuri de hartie asezate strategic?

Textul asta e scris cu convingerea ca blocurile se fac praf. Este o presupunere hazardata. La urmatorul seism major probabil se vor prabusi cateva, dar nu vom mai avea imaginea din 1977. A pune viata unui om in pericol din cauza ca il sfatuiesti cum sa se protejeze in cazul prabusirii cladirii mi se pare un lucru inconstient. Cum e posibil sa sfatuiesti sa se aseze langa obiecte mari voluminoase cand acestea se pot rasturna la seisme de pana la 7 grade? Cum e posibil sa sfatuiesti oamenii sa sara pe fereastra?

Cred ca astfel de texte ar fi bine sa fie trecute printr-o prisma de ratiune si judecate la rece lasand deoparte cat de extraordinar este cel care le scrie. Si Hancu este o vedeta, un om de stiinta cunoscut, il stie o romanie intreaga, dar asta nu a facut ca pana acum sa aiba dreptate in nici una din spusele sale. Probabil ca si altii au Hancii lor.
de Costelo in data de 2009-05-08 22:35


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
< < Termeni si Conditii de Utilizare