< <
< <

Top-secret si mistere dezvaluite
Informatia edificata sub egida misterului si a necunoscutului

Cutremur si Frica
     media: 3.67 din 3 voturi

 Seara, calculator deschis, navigare pe Internet, minte adormita...Cam asta repet zilnic, cam asta face o buna parte din noi in fiecare seara. Nu mi-am mai spus rugaciunea inainte de a ma culca de vreo cateva saptamani. De ce? Mi-e lene? Mi-e somn? N-avem credinta. Avem parte de un crestinism manelizat la o buna parte din populatie, iar la restul o atitudine de legume fata de rostul existentei. Eu sunt dependent de internet si pierd atit de multe lucruri din cauza aceasta. Pierd atit de multe posibilitati de a ma ridica in ochii Creatorului. Cutremurul din seara asta m-a speriat atit de tare...Etajul 12, va puteti inchipui ce spaima enorma. Imi tremura intreg corpul, de parca as fi fost o bucata de plastelina la foc incins. Nu mai aveam forta sa fac nimic, si la cat de slab in credinta sunt, nici macar nu mi-am facut cruce sau nu am rostit eternul Tatal Nostru. M-am repezit spre usa si apoi mi-am dat seama ca acolo o sa raman, incremenit de frica. Scarile si liftul sunt sigure modalitati de moarte...Peste un sfert de ora am intrat in lift cu inima sugrumata. Cand m-am vazut iesit din bloc, am rasuflat usurat. Mi-am adus aminte de toate pacatele mele pe care le-am facut si l-am rugat pe Dumnezeu sa ma ierte. Acum stau si scriu in fata calculatorului si orice mica miscare care mi se pare ciudata imi rupe stomacul in doua si imi mareste pulsul cu vreo 50 de batai. Sunt terifiat de speriat, ca sa fiu mai sincer...Nu stiu daca voi dormi in seara asta, dar simt ca multe s-au schimbat in modul meu de a gandi...nu realizam cat de pacatosi si mici suntem pana cand El nu vrea asta. Fac inca o data apel la substanta noastra crestina neobosita - haideti sa nu mai fim rai si cat mai intelegatori unii cu ceilalti!

Haideti sa va mai dau niste informatii legate de cutremurele din acest an si posibilitatea aparitie lor in 2009. Iata ce zice ziare.com

"Guvernul Romaniei avertizeaza, printr-un document oficial, ca seismele cu magnitudine de 7 grade pe scara Richter revin o data la 32 de ani. La un calcul logic, avand in vedere ca ultimul mare seism a fost in 1977, 2009 ar fi anul in care Romania va fi lovita de un cutremur devastator. 

Precizarea a fost facuta in Strategia de comunicare si informare publica pentru situatii de urgenta , care a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. 

Informatia i-a uimit pe specialistii din domeniu, care sustin ca nimeni nu poate sa prevada cand va avea loc urmatorul cutremur de magnitudine mare, relateaza Antena 3. 

Documentul prezinta principalele riscuri la adresa populatiei si felul in care autoritatile ar trebui sa comunice in situatiile de criza. Intre potentialele scenarii catastrofale, "hazardurile seismice" reprezinta capitolul cel mai detaliat. Intr-un fragment din documentul elaborat de guvern, si prezentat de Evenimentul Zilei, se sugereaza chiar si un calcul probabilistic. 

"In conformitate cu studiile efectuate in acest domeniu de institutii specializate, cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter au o perioada medie de revenire de 32 de ani", se arata in document. 

In ceea ce priveste regulile de actiune in timpul seismului, primele mentionate sunt pozitionarea in interiorul locuintei, protectia individuala si a copiilor si inchiderea surselor care pot provoca pagube colaterale, de exemplu gazele. 

De asemenea, se arata in document, oamenii ar trebui sa stie cum sa supravietuiasca daca sunt prinsi sub daramaturi, si sa cunoasca locul de intalnire cu membrii familiei, in cazul in care locuinta este distrusa.

Surse din cadrul Institutului de Fizica a Pamantului dezmint insa varianta unui astfel de calcul. Directorul Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu , spune, insa, ca acest calcul este "o aberatie". "Credeti ca Pamantul stie matematica sau calcule probabilistice? E o aiureala! Nimeni nu poate sa prevada cand va avea loc urmatorul cutremur. In seismologie nici nu se mai foloseste notiunea de perioada medie de revenire", a declarat Marmureanu, pentru EvZ. 
"

Sorin Oprescu :

"Mai mult, primarul general a declarat ca are informatii bazate pe studiile unor cercetatori americani, conform carora 500.000 de oameni ar putea muri in Capitala sub daramaturi, in eventualitatea producerii acestui cutremur.

Invitat in aceeasi emisiune, Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului, l-a contrazis insa pe Oprescu, spunand ca e imposibil ca in viitorul apropiat Bucurestiul sa fie lovit de un cutremur asa de puternic, care sa provoace atatea victime."

Si cel mai complet, Virgil Hancu :

"
  • E pîndită România de cu tremur în perioada ur mă toare?

Nu sînt sigur încă, dar cred că într-un an şi jumătate, doi maximum vom avea un cutremur catas trofal, în jur de 7 grade pe scara Richter. Pot afirma asta 50%. Eu nu pot să prezic cu siguranţă un cu tre mur cu doi-trei ani înainte. Pot spu ne sigur doar cu trei zile înainte. În ultimii ani nu s-au evidenţiat seisme mai mari de 5-6 grade şi din această cauză tot timpul se acumulează energie în scoarţă. Energia acumulată, care izbucneşte la un moment dat, conform teoriei relati vităţii, degajează tot. Vedeţi, în China, după cutremurul mare au venit 1.500 de cutremure mici. Energia pe care o captează zona Vrancea este acumulată de la soare. Energia solară pe care o primim pe Pămînt este de 108  jouli/mp pe zi, iar energia radiaţiei gra vitaţionale este de 107 jouli/mp pe zi. Ne în tre băm atunci unde se duce această energie? De ce putem capta energia solară şi nu şi energia ra diaţiei gravita ţio nale. S-au făcut multe teste care au fost fundamental greşite, pentru că energia radia ţiei gravitaţionale nu mai poate fi redată  a doua oară decît după ce se consumă. La fel e atunci cînd soarele radiază şi dă naştere plantelor care au nevoie din nou, pentru a reveni, de energia lui. Or, această energie nu mai este redată sub aceeaşi formă. Aşa şi aici. Eu am creat o nouă me todologie de evidenţiere a energiei gra vitaţionale care acţionează asu pra particulelor. Aici este cheia pre dic ţiei cutremurelor. Aţi văzut cum ex plo dează vulcanul cu o extraordina ră forţă? Ne punem întrebarea: oare acest Pămînt de milioane de ani are atîta energie cîtă se emană prin vulcani? E o ipoteză care se va ve rifica nu peste mult timp. Radiaţia solară acumulată de vulcan este ca o oală pe foc căreia îi trebuie energie ca să clocotească. Soarele este vinovatul acestor catastrofe naturale."

Doamne, ajuta-ne pe noi, pacatosii!

 


Clasificat: , , , ,Comentarii

si cum spun autoritatile : " nu trebuie sa va panicati, pastrativa calmul si nu va abateti de la programul zilnic " frumoasa fraza :-? desi pot spune ca m-am speriat initial cand am vazut ca se misca mobila in casa,mi-am revenit din soc repede si mi-am spus : nu trebuie sa ma alarmez...daca o sa incerc sa ies din bloc in timpul cutremurului scarile sunt primele care o sa cedeze...de ce sa fac asta ? mai bine stau sub tocu usii asteptand sa se opreasca...multi poate mergeti pe premisa " nu frate...dak am iesit din bloc macar am scapat..sunt viu si acu nare ce sa ma mai opreasca..insa nu cred ca poti iesi din bloc in 6-7 secunde....timp in care cutremuru sa te prina pe scari sau de e nu in lift :) sfatul meu este : stai in casa sub tocul usii sau in cada ...spuneti macar pentru linistea sufleteasca Taltal Nostru si asteptati ca totul sa se termine...
de alex in data de 2009-04-26 00:46
NICI INTR UN CAZ NU STATI SUB TOCUL USII!
de volkus in data de 2009-04-26 08:27
Eu zic că nu trebuie să facem nimic. Doamne doamne ne va ajuta chiar daca nu ne vom misca.
de victorblog in data de 2009-04-26 23:22
Intoarceti-va si predati-va inima si viata Lui Dumnezeu fiindca El e stapinul El da viata El o ia nimeni si nimic nu poate sa adauge sau sa scada sau sa schimbe cu nimic veata pe pamint.Cu cit sintem mai rai si multi foarte multi nu recunosc putera si suprematia Celui ce n-a creat asa ca nu trebuie sa ne miram de cea ce se intimpla pe pamint.Multi spun ca ei sint credinceosi dar numai cu buzele iar cu faptele sint departe de Dumnezeu nu-l cauta nu se intereseaza cred ca daca-si fac o cruce s-au aprind o luminare e de-ajuns irr cind cei ce sint initiati si citesc Scriptusile si cunosc voia Lui Dumnezeu adevarata nu sint ascultati, ba maimult sint luati in deridere.Cautati pe Domnul sita vreme se poate gasi. >:d<
de lucy in data de 2011-05-12 12:40


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
< < Termeni si Conditii de Utilizare